Starta bolag med en affärsplan

 

Det är kul och kan vara enkelt att dra igång ett företag. Idag så är det många som väljer att starta bolag för att själva styra över verksamheten. Om du har en bra idé så kan det här vara ett steg mot en vardag som känns så mycket mer givande. Men det är viktigt att du startar bolaget med en vattentät affärsplan. Du kanske till och med bör be om hjälp med att utforma denna plan.

Starta bolag utan risker

Vad blir över efter alla utgifter och skatt? Det här är pengarna som du kommer att ha att leva för. När du gör en affärsplan för att starta bolag så är detta något som du måste fokusera på. Om du inte räknar på vad det kommer att kosta att driva bolaget och bara ser på möjliga intäkter så blir det inte rätt.

Men när du kan balansera intäkter mot kostnader på ett realistiskt sätt så får du en plan som är vettig. Det är till exempel inte realistiskt att förvänta stora vinster det första året. Om du driver ditt aktiebolag hemifrån och har minimala behov av investeringar i maskiner och personal så kanske det är möjligt att inte gå med förlust.

Men du ska definitivt kunna se vinster året därpå. I varje fall om du jobbar i enlighet med en riktigt bra affärsplan. Sedan så spelar det ingen roll om du kommer att sälja 3dskrivare eller syssla med formsprutning. När du har planerat verksamheten på ett korrekt sätt så kommer du att ha bättre chanser att lyckas med den.

Då du vill ta lån

Affärsplanen kan också bli viktig om du vill få lån för ditt företag. Det går inte att få företagslån utan en affärsplan. Om banken tycker att planen verkar tunn så är risken stor för att de kommer att säga nej till din låneansökan. Många behöver ett större kapital för att komma igång.

Om du ska tillverka produkter av plast så behöver du ju både lokaler och maskiner. Då kan ett lån vara en stor hjälp. För att din affärsplan ska ge dig lånet så är det viktigt att du får professionell hjälp att skriva den. Det finns mycket att vara medveten om vad gäller det som ska finnas med i planen och det är inte säkert att du förstår det då du är proffs på platsproduktion och inte på att starta bolag.

Köp lagerbolag

Om du vill komma igång lite snabbare med din verksamhet så kan du köpa lagerbolag. Det finns även lagerbolag med 100 000 som aktiekapital. Den här typen av färdiga aktiebolag säljs av finansbolag som i förtid har registrerat bolagen som du kan köpa och komma igång med.

30 Aug 2018