Vad tillverkas med filmblåsning?

 

Idag så är vi beroende av plastprodukter och det är knappast någon som funderar på hur man kan få så perfekta påsar och kassar för allt från sopor till smörgåsar. Med filmblåsning så ser man till att de här påsarna och annat får perfekt tjocklek och metoden används av verkstäder som kan erbjuda ett stort utbud av plastprodukter som behövs inom industrin och även i vardagen i våra hem.

Så går filmblåsning till

För att jobba med filmblåsning så måste man först och främst värma upp ett plastmaterial så att det nästan blir flytande. Nästa steg är att mata denna massa genom att munstycke som har den storlek som man behöver för sin slutprodukt. Munstycket sitter på en så kallad strängsprutningsmaskin. Med hjälp av lufttryck så kan man blåsa ut filmen så att den får önskad form och när denna sedan svalnar så får man en färdig plastslang som man kan tillverka många olika produkter av. Beroende på tjocklek och längd så kan man ha stor användning av det som filmblåsts och slangen som lindas på en rulle skickas till olika industrier för att bli till slutprodukter.

Slutprodukter av filmblåsningen

Från den färdiga slangen som man har fått fram med filmblåsning så kan man kapa olika storlekar och få fram plastpåsar, byggfilm samt olika filmprodukter för hemmet. Du kan till exempel lita på att den där plasten du täcker maten med har tagits fram med hjälp av filmblåsningen och även viss folie kan skapas på detta vis. När slangen har kapats så använder man sig av svetsning för att sluta till så att man får praktiska produkter som lever upp till de krav och behov som vi ställer på plastprodukter.