Sträckfilm för stabiliteten

 

Då stora objekt såsom möbler och varor på pallar ska transporteras från fabriker, i flyttlass eller från en möbelbutik till ett hem eller du ska flytta en mängd flyttlådor så kan transporten vara riskfylld. Man vill naturligtvis undvika att både nya och gamla möbler tar skada eller till och med välter och går sönder under transporten. Sträckfilm är därför en detalj som är bra att ha i åtanke. Med detta smidiga extra skydd ökar du stabiliteten markant och kan vara lugn i vetskap om att dina möbler eller andra produkter hålls i bättre skydd och kan motstå en del stötar och knuffar utan att ta skada.

Sträckfilm fungerar

Det kanske ser ut som en tunn plastfilm som påverkar en last varken till eller från, men faktum är att sträckfilm kan skydda mer än många tror. För de som arbetar med transporter eller helt enkelt har ett tillfälligt behov att forsla stora objekt såsom möbler eller flyttlådor så är logistiken alltid ett problem. Att få rum med allt och föra dem från plats a till plats b utan att något försvinner eller tar skada kräver smart paketering och smart lastning. Sträckfilm kan väljas i olika tjocklek och med olika styrka, men de alla har gemensamt är en smidig, åtsittande och stabiliserande kvalitet som gör den mycket stark. Då du lindar den några varv runt exempelvis en pall med flyttlådor så klistrar sig filmen kring dessa och håller dem samman, så även om flyttlastbilen gör en snäv sväng kommer de inte rubbas och falla lika lätt som de skulle göra utan den stabiliserande filmen.

Välj rätt

Det finns olika typer av sträckfilmer med plast i olika storlek, tjocklek och till viss del olika stabilitetsförmåga. Då du ska köpa detta skydd, ta reda på vilken storlek som passar bäst för dina behov. Se till att plasten är mycket elastisk, och framförallt då det handlar om stora, tunga objekt som ska lindas in. Detta ökar plastens styrka. Du kan också välja mellan olika färger på plasten, och även färgerna ger en hint om plastens styrka och syfte. Vitt är rejäl plast som ofta används för att exempelvis kapsla in höbalar eller pallar med tunga produkter som ska levereras från fabrik till butik. Även svart är en mer rejäl film, medan genomskinlig klassisk film oftast är stabilt nog för lättare saker och exempelvis flyttlådor.

Förmånliga priser

Som med så mycket annat idag vinner du mycket på att köpa sträckfilmer på nätet. Här har du ett brett utbud så att du snabbt kan få översikt över vilka typer som finns och vilken du kan tänkas behöva. Att köpa online är extra fördelaktigt för dig som behöver investera i en större mängd film. Detta både väger och är därmed otympligt att själv frakta hem från butik, dessutom är priserna bättre och lagret större så att det garanterat alltid finns den sort och mängd du behöver.