Plastföretagen hjälper till med konsultation!

 

Går du i tankar om plast? Flera företag jobbar inte bara med själva tillverkningen. För att hjälpa sina kunder till riktigt goda resultat ger de också konsulting. Konsultationen är viktig på flera sätt. Det gäller ju att hitta rätt tillverkningsmetod och att se om en idé kan tänkas hålla i verkligheten.

De undersöker en idé

När du kontaktar ett plastföretag kan du berätta mer om dina tankar. Kanske handlar det om en viss del eller produkt som tidigare har varit gjord av metall. De kan hjälpa till med övergång från plast till metall. Metallersättningar är ett spännande område med många möjligheter.

För att se om det hela håller kan det bli aktuellt med en prototyp. Företaget kan hjälpa dig med den ritning som krävs för att skapa den första testdelen. Det här går snabbt och smidigt tack vare modern datorteknik och maskiner som jobbar fort.

En smidig flerstegsprocess

När du vänder dig till plastföretaget kan flerstegsprocess se ut så här: 

  • Ta fram ett 3D-underlag samt ritningar i Solidworks
  • Ta fram prototyper i SLA och SLS
  • Göra formfyllnadsanalyser med Moldflow eller Moldex3D

Med tanke på resultat och kostnad

Många plastföretag har lång erfarenhet av att tillverka i plast. De kan ge dig konstruktionshjälp för att se till att projektet blir till verklighet och att det lyckas. Resultat är viktigt. Du får en offert för uppdraget och kan räkna på hur en ersättning eller nyproduktion kommer att löna sig.

För företaget är det självklart att jobba tillsammans med dig för att ta din idé hela vägen i mål. De har erfarenheten som krävs för att tala om för dig från start om det finns bättre vägar att gå. Det är också något som kan spara dig både pengar och tid!

18 Sep 2019