Köpa ett aktiebolag för att tillverka plastemballage

 

Det kan finnas olika anledningar till att man vill köpa ett aktiebolag för att tillverka plastemballage. Den som har varit verksam inom tillverkningsindustrin länge kanske inser att det finns så pass mycket erfarenhet och kunskap att man skulle kunna driva ett eget bolag för att få ut mer av verksamheten. Idag så kan man vända sig till tjänster som cbs.se som erbjuder lagerbolag såväl som rådgivning som man kan behöva då man ska starta bolag.

Köpa ett aktiebolag som är registrerat som vilande bolag

Det man gör då man köper ett aktiebolag som kallas för lagerbolag är att man köper ett bolag som aldrig tidigare har varit verksamt. Så även om du ser att företag som CBS erbjuder tjänster som snabbavveckling så betyder det inte att du tar över någon annans smutsiga byk. 

Att köpa lagerbolag innebär att man startar från grunden och bygger sitt företag så som man vill se det. Man tar alltså inte över lager med plastgranulat eller annat från en annan verksamhet. Fördelarna med att köpa aktiebolag som är redo att användas är många och det här är verkligen inget som kommer att påverka ditt nya plastemballageföretags profil.

Så många fördelar med lagerbolagen

Då man ser på alla fördelar som man får med ett bolag som är vilande så kan man ju inte annat än säga “köp lagerbolag och spara tid och pengar!” I och med att det här aktiebolaget redan är registrerat hos Bolagsverket så kan du direkt efter köpet använda organisationsnumret och börja ta emot betalningar och ställa ut fakturor.

För dig som redan nu har potentiella kunder och vet precis hur du ska driva verksamheten med plastemballage så är det här en stor fördel eftersom du kan slå slag i saken och komma igång på stört.

Om du hade skött registreringen själv så hade det kunnat ta flera veckors tid. Om du fyller i något fel så kan det ta ännu längre tid. Med det färdiga lagerbolaget så kan du lita på att allt är som det ska och att du slipper tänka på procedurerna med Bolagsverket.

Rådgivning är också viktigt

Även om du kan branschen och vet hur du ska köpa in material och med vilka maskiner du vill jobba så är det där med rådgivning inte så dumt. Det här är något som du kan få från företaget som du köper aktiebolaget från. Deras mål är ju att du ska bli nöjd kund och att du ska lyckas med din verksamhet så du kan räkna med ett stort stöd och svar på dina frågor.

Det där med plast och emballage kan du, men då det handlar om bäst sätt att hantera det ekonomiska på så kan det vara väldigt bra med en support som du alltid kan vända dig till då du får frågor som kräver professionella svar.

Billigt och så smidigt

En del tycker att det verkar onödigt att betala några tusen kronor för att köpa ett aktiebolag då man själv kan registrera företaget och enbart betala de mindre avgifter som krävs av Bolagsverket. Frågan handlar förstås om hur man värderar sin tid. För den som inser hur mycket annat som man kan få gjort under den tid då man inte letar blanketter online och fyller i dessa så finns det inte så mycket att orda om.

Den lilla peng som man lägger ut på det färdiga lagerbolaget är verkligen inte stor i jämförelse med vad man får. Tiden som man kan lägga ner på att dra igång emballageverksamheten är ju guld värd och det särskilt i början av verksamheten så det är klart att man ska starta bolag på smidigaste vis genom att köpa det färdiga aktiebolaget.

Köper man bara från ett seriöst företag så kan man räkna med en mycket smidig och effektiv process som gör att man startar på rätt fot med vind i seglen, förlåt i emballaget!

2 Aug 2016